Fotolia_38519452_XSEen van de vele twijfels van mij is dat ik niet weet of het goed genoeg is wat ik doe en daar gaat een heleboel tijd aan verloren. Zo had ik dit blog wel vanmiddag af kunnen hebben, of vorige week als ik maar gewoon meteen begonnen was, in plaats van het dagen, weken, ja zelfs maanden, te laten sudderen en er uiteindelijk op het allerlaatste moment na de klok van twaalf er nog eens aan te beginnen. Maar nee, terwijl ik zielsveel van schrijven hou, ben ik het toch gaan uitstellen. Verbazingwekkend vind ik dat, omdat ik schrijven echt als tijd voor mezelf beschouw. Terwijl ik het heel goed kon gebruiken om in alle rust mijn hersenspinsels uit mijn brein te copy pasten op het witte vlak, ben ik blijkbaar toch liever te druk geweest met al het andere. Dingen die steeds belangrijker leken: mailtjes van klanten beantwoorden, feedback van deelnemers verwerken in het logboek, een veelgestelde vraag op de FAQ-pagina zetten, etc.

Vanwaar die drempelvrees? Vanwaar de rusteloosheid? Waarom luister ik toch naar dat duiveltje op mijn schouder dat alsmaar hetzelfde eentonige riedeltje op mij influistert: “Ik weet niet of dit wel goed is”. Zelfs als ik nog niet eens begonnen ben! Het vraagt zich af of ik wel iets waardevols te vertellen heb? Of dit is waar onze lezers op zitten te wachten? Kan ik wel “engaging” schrijven?

En als ik dan na vele omzwervingen mijzelf toch voor het witte beeldscherm weet te bevinden, omdat ik weet hoe belangrijk het is om te bloggen, en ik wil gaan schrijven, valt me op dat die kleine duvel steeds harder is gaan praten. Hij schreeuwt nu ongeveer in mijn oor: “IK WEET NIET OF DIT GOED IS”. Het witte scherm staart me hulpeloos aan.

Gelukkig herinner ik me dan opeens een fantastische strategie en draai me naar het duiveltje toe, luister naar het advies en zeg dan: “Thank you for sharing!”. Dat is alles wat ik doe en dan ga ik verder met gewoon mijn eigen zin doen. Blog schrijven. Omdat het leuk is en omdat ik iets te melden heb. Omdat ik graag mensen motiveer en inspireer. Hup, het koppie boven het maaiveld. En gezien worden. En dan verbinden met de mensen die mij aanspreken of die zich aangesproken voelen door mij. Dit lucht enorm op. En dan komt er ruimte voor inspiratie en dan komt er ook tekst. Kijk maar, de letters vliegen op het wit. Als hagelslag op een witte boterham:

“Het kan wel!”

“Kijk, ik ben uniek!”

“Je moet gewoon niet zo veel denken!”

Ik weet het zeker: ik heb ook een engeltje. Dat wordt overschreeuwd soms. Maar ik maak nu de keuze om naar haar te luisteren. Als er iemand is die dat verdiend, dan is zij dat. En kijk, een waardevol blog. Niet erg lang misschien. Misschien ook niet genoeg waardevolle content. Maar het is een begin.

En misschien wel genoeg om iemand, al is het er maar 1, te inspireren om te beginnen met schrijven.

Stel jij ook het bloggen uit? Wat zeg jij tegen jezelf? Deel het graag met me onder in het commentaarveld.

Maak bovendien kans op een gratis Social Media workshop met je beste blogtip. Schrijf hem onder in het commentaarveld.

Lukt het jou uiteindelijk wel? Geef me dan een link naar jouw blog in het commentaarveld en ik zal die voorzien van een comment! En wie weet wie nog meer? Laten we elkaar helpen.

[content_box style=”lime-green” title=”NIEUW  –  NIEUW  –  NIEUW  –  NIEUW  –  NIEUW  –  NIEUW  –  NIEUW”]

De leukste manier om elke week te bloggen!

Ken je dat? Net een leuke workshop gevolgd, helemaal enthousiast, misschien zelfs al begonnen het toe te passen… en toen belde een klant. Vervolgens haalt de waan van de dag je in en voor je het weet ben je met duizend andere dingen bezig. Net als sporten en lijnen verdwijnt het bovenaan het lijstje van goede voornemens. Later, als ik tijd heb. Intussen heb je nog steeds geen actieve blog.
Net als met sporten helpt het dan om met anderen af te spreken.

Wij hebben nu de oplossing! Wij faciliteren dat nu voor jou.
Vanaf maandag 18 maart a.s. openen wij het Web4Women-BLOGCAFE en in het vervolg elke maandagochtend van 09.30u-12.30u

Schrijf je hier in voor het BLOGCAFE

De ochtend bestaat uit:

  • een inspiratie uur
  • een stil schrijf uur
  • een korte pauze met ruimte voor lezen en feedbacken van elkaars teksten
  • een rondje (eventueel technische WordPress)vragen

Nieuwsgierig? Ga naar deze pagina voor meer informatie [/content_box]