MailChimp, Aweber, iContact Review

Wie vertegenwoordigt The Voice of Holland in e-mailmarketing? De grote spelers zijn MailchimpAweber en iContact. Ik heb ze zien battelen en hier is mijn juryrapport.

iContact ligt eruit.
Ik ben gewend aan heel wat onhandige en gebruikersonvriendelijke sites, maar die van iContact kan echt niet. Deze valt dus direct af.

Van wat er nu nog over is, heb je een keuze tussen gratis of betaald. Mailchimpbiedt een gratis account aan tot tweeduizend adressen op je mailinglijst. Waarschijnlijk is de verleiding groot om meteen voor die gratis optie te kiezen. Maar beslis niet te snel!

Mailchimp: gratis versus betaald.
Mailchimp is gratis tot tweeduizend adressen op je mailinglijst. Als je er ooit meer krijgt, en ik hoop dat het je gaat lukken, zal je moeten betalen voor Mailchimp, dus maak toch de vergelijking met andere aanbieders. Misschien denk je wel “Ik kan altijd nog overstappen naar een andere aanbieder op het moment dat ik mijn 2000 inschrijvingen heb bereikt.” Dat zou je kunnen doen. Maar het levert je heel veel kopzorgen en je zult zonder twijfel inschrijvingen verliezen bij die overstap. Kies voor een aanbieder waar je voor heel lang  aan vast wil zitten. En als dat toch Mailchimp is, mooi meegenomen dat het in het begin gratis is.

Geen support.
Mailchimp kan een gratis account aanbieden omdat ze geen ondersteuning aanbieden. Het zal geen probleem zijn wanneer je een vaardig designer en webbouwer bent. Maar ben je net als de gemiddelde gebruiker een leek, dan zal je zeker hulp nodig hebben. Laat je trots je niet in de weg staan. Slecht uitgevoerde emailcampagnes kan je mogelijk meer tijd en moeite gaan kosten, als je niet kiest voor een abonnement inclusief support waarvoor je maandelijks betaalt. Wanneer je kiest voor de gratis optie, zorg ervoor dat je hulp achter de hand hebt.

Leuk en toegankelijk.
Mailchimp is leuk. Mailchimp is een e-mailservice waarbij je spontaan het idee krijgt: hier wil ik me wel voor inschrijven. Het is kleurrijk en vriendelijk. Op elke pagina zie je een afbeelding van een chimpansee met grappige uitdrukkingen in een tekstwolk. BijMailchimp heb je de keuze uit heel veel gratis templates en het systeem van mailchimp combineert makkelijk met andere diensten zoals WordPress, Facebook, Twitter en Paypal. Ze hebben ook een “Autoresponder” functie om berichten in te plannen en te versturen nadat iemand zich voor je mailinglijst heeft ingeschreven (bijvoorbeeld een welkomstmail), maar deze “Autoresponder” is NIET gratis en -let op!- zit alleen in de betaalde versie. De dienst is duidelijk ontworpen voor niet-technische gebruikers. Dat is wel zo netjes, omdat er geen support is. Je kan makkelijk professioneel ogende e-mails maken met Mailchimp.

Next on web4women.nl:
Volgende week vrijdag REVIEW DEEL 2, waarin wij ook de optie Aweber uitvoerig zullen bespreken en de voor- en nadelen nog even goed op een rij zetten.

En waarin wij ook de enige echte winnaar van de E-mailmarketing-software-Voice-of-Holland bekend zullen maken.

Vertel ons wat jij aan e-mailmarketingsoftware gebruikt in het commentaarveld hieronder. Wij zijn zeer benieuwd of je er tevreden mee bent.

Deel dit Blogartikel met andere mensen uit je netwerk door middel van de “like”-knop, zodat zij ook profijt hebben van deze kennis.
Lees je dit Blogartikel en wil je de volgende ook niet missen, schrijf je dan op de homepage rechts bovenaan in en ontvang meteen 10 handige blogtips.