Female Marathon Runner On White BackgroundWanneer lanceer je je website?

Na al het harde werk, tijd, geld en slapeloze nachten erin geïnvesteerd te hebben, besluit je dat het gaat gebeuren. Je website staat al een tijdje online, maar je hebt eindelijk alle moed verzameld om je website ook met de wereld te gaan delen. Meestal gaat daar wel wat tijd overheen. Onze ervaring is dat de meeste mensen zeggen “Als dat af is, dan maak ik het pas bekend”.

We kunnen je garanderen dat een website nooit af is. Het is een groeiproces en blijft meegroeien met je bedrijf en de ontwikkelingen die tegenwoordig in sneltreinvaart gaan. Hoe sneller je de website met anderen deelt hoe beter. Weten hoe anderen het ontvangen en erachter komen of de website je helpt met het bereiken van je doelen, is het beste wat je een website aan kunt doen.

Maar met wie, waar en wanneer deel je je website?

Begin heel eenvoudig met het delen van de website met je naaste omgeving. Vertel ze wat je met de website wil bereiken en laat ze het doorvertellen.

Een tweede goede stap zou zijn om een aankondiging te plaatsen van je nieuwe website bij al jouw Social Media Profielen. En deze aankondiging ook via een waardevol bericht (geen spam!) te delen met jouw contacten op de verschillende social media platformen.

Heb je al een mailinglijst opgebouwd van potentiële klanten, dan is dit wellicht een mooi moment voor het eerste bericht naar deze potentiële klanten. Ongeacht de grootte van de mailinglijst.

Je kunt ook denken aan het schrijven van een gastblog. Je schrijft dan een waardevol blogbericht voor een andere blog. Wanneer je dit doet is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  • Deze blog moet relevant zijn aan jouw vakgebied, zodat je de juist mensen naar je website trekt.

  • Het is handig als dit blog per dag, week of maand al een redelijk aantal bezoekers trekt.

  • Zorg ervoor dat je de gelegenheid krijgt om bij het blogbericht een link te plaatsen naar je website.

  • Zorg ervoor dat je een eenvoudig aanmeldformulier op je website hebt staan om nieuwe bezoekers de gelegenheid te bieden zich aan te melden voor je mailinglijst!

Dit is ook een goed moment om na te denken over hoe je van bezoekers op je website betalende opdrachtgevers gaat maken. Heb je geen idee hoe? Meld je dan aan voor het gratis webinar van aanstaande woensdag (15 mei) om 20.00 uur. Klik hier om dat nu te doen.

Het is essentieel om niet te lang te wachten met het delen van je website. Je website delen met anderen brengt je veel sneller in de positie waarin je erachter komt wat werkt en wat niet.

Winners take imperfect action! Kevin Nations

Hoe lang heeft het geduurd voordat jij je website hebt gedeeld? Of wat houd jou tegen dat vandaag te doen? Deel jouw ervaring in het commentaarveld hieronder.