Een goed begin is het halve werk. Nu je de voorbereidingen van vorige week op papier hebt, ben je klaar voor de volgende stap. Het idee van een eigen website begint langzaamaan vastere vormen aan te nemen. Niet alles hoeft vandaag af en niet alles hoeft perfect te zijn. Vergeet niet dat je bezig bent met een groeiproces!

Human hand holding key to a dream house isolated on whiteNa de voorbereidende fase is er nog een belangrijke beslissing die je moet nemen voordat je de opdracht voor het maken van de website uit handen geeft:

Wat wil je zelf kunnen doen en wat wil je uitbesteden?

Heb je tijd en zin om je website zelf te onderhouden? Of wil je liever dat iemand je helpt? En als derde optie: Zou je het willen uitbesteden? En hoe afhankelijk ben je dan van de mensen die de website hebben gemaakt? Elke wijziging zullen zij voor je door moeten voeren. Bespreek dit met de designer en bouwer van je website. Goede afspraken en duidelijkheid hierover kunnen je veel irritatie in de toekomst besparen.

WordPress
Er zijn verschillende systemen waarmee je een website kan onderhouden. WordPress is één van de meest gebruiksvriendelijke systemen waarmee je eenvoudig en snel je eigen website kan onderhouden. Plaats deze maar bovenaan het lijstje wanneer je in gesprek gaat met de designer.

WordPress is als systeem uitermate geschikt om op een laagdrempelige manier mee te oefenen, om dingen uit te proberen en te wennen aan het hebben van een website. Er zijn twee opties om via WordPress een speeltuin/oefenruimte voor jezelf te creëren.

WordPress.com
Optie één is dat je gaat naar www.wordpress.com, een account aanmaakt en binnen enkele minuten je eigen website online hebt staan. Een nadeel van deze optie is dat je niet meteen je eigen domeinnaam hebt maar een domeinnaam die gekoppeld is aan WordPress. Zo’n domeinnaam ziet er als volgt uit: jouwnaam.wordpress.com. Een ander (groter) nadeel is de vrijheid die je hebt bij het uitbreiden van je website. Je bent afhankelijk van de functionaliteiten die WordPress beschikbaar stelt en in onze ervaring schiet dat al snel te kort. Gebruik het dus om te oefenen en als je serieus aan de slag wil kun je beter de volgende optie gebruiken.

Je eigen WordPress site
De tweede optie is dat je via Web4Women een “self hosted” website aanvraagt. Dit houd in dat Web4Women de laatste versie van WordPress op haar servers plaatst op je eigen domeinnaam in een eigen omgeving. Hou er rekening mee dat deze optie de eerste minimale kosten met zich meebrengt namelijk de kosten voor hosting van je website. Hosting kun je zien als de huur die je betaalt voor een plek op het internet.

Maak jezelf niet te druk over de verschillen tussen de twee opties. Beiden bieden een uitstekende gelegenheid om te leren werken met WordPress en te ervaren hoe gebruiksvriendelijk in onderhoud deze website is. Het grote verschil is dat een self hosted website wel de meeste kansen biedt om uiteindelijk je website steeds verder uit te breiden en te groeien.

Oefening baart kunst
In deze fase is het wellicht slim om het oefenen te combineren met het volgen van een workshop waarin je kennis maakt met WordPress en de basis onderdelen van WordPress leert gebruiken. De leuke en simpele onderdelen zoals het aanmaken van nieuwe pagina’s, het plaatsen van tekst, het toevoegen van een afbeelding en of een video enz.

We gaven eerder aan dat het belangrijk is om te beslissen wat je zelf wil kunnen en wat je graag uit zou willen besteden. Eerst onderzoeken en uitproberen zal je helpen om hier de beste beslissing te nemen. Want, of je vindt het helemaal geweldig en je wil dat nooit meer iemand anders aan je website komt of je vindt het helemaal niets en je vraagt iemand om ervoor te zorgen dat jij nooit meer aan je website komt.

Meteen beginnen
Bij Web4women zijn we er ons van bewust hoe belangrijk deze fase is en dat er behoefte is aan het ervaren van het beheren van je eigen website. Web4women biedt daarom ook een unieke kans om voor € 47,- een workshop te volgen en kennis te maken met WordPress. Wat je van Web4women kan verwachten is dat wij de self hosted website voor je online plaatsen op een door jou gekozen domeinnaam. De social media knoppen zijn hierop ook al voor je klaargezet, dus je kunt meteen beginnen!

Er zijn nog maar een paar plaatsen voor de Basisworkshop WordPress op donderdag 15 januari a.s.!!
Leer in 1 ochtend hoe je je eigen WordPress blog of website bijhoudt in onze basis workshop!
Wij zorgen dat jij een eigen website of blog krijgt en leren je o.a.:

  • hoe je deze zelf kunt onderhouden (teksten, plaatjes en video’s)
Natuurlijk zorgen we dat je site ook technisch klaar is voor:
  • vindbaarheid in Google en andere zoekmachines
  • social media, zodat je bezoekers jouw waardevolle inhoud kunnen delen met hun netwerk (je hebt hiervoor zelf geen social media nodig).

En geven we basis tips en trucs waarmee je kunt zorgen dat er genoeg actie is om je bezoeker te interesseren voor jouw producten en/of diensten.

…..dit alles voor de opmerkelijke prijs van EUR 47,-

Reserveer direct eenvoudig online.

[/content_box]